בינואר 1917 יצאו אבשלום פיינברג ויוסף לישנסקי לכיוון אל עריש בנסיון לחדש את הקשר בין המחתרת למפקדה הבריטית במצרים. באזור רפיח נתקלו בבדואים. בקרב היריות שהתפתח נפצעו השניים. יוסף לישנסקי נמלט והצליח בהמשך להגיע למצרים, ופיינברג נהרג במקום מירי בראשו.
ימים אחדים לאחר מכן כבש הצבא הבריטי את השטח. הבריטים וגם לישנסקי עצמו ניסו לאתר את מקום נפילתו של אבשלום – אך לשווא. ב-1931 דיווח המהנדס החיפאי בנימין רן למשפחת לישנסקי שעלה בידיו למצוא את הקבר מדרום לרפיח וכי עליו צומח עץ תמר – אך דבר לא נעשה בעקבות מסירת מידע זה.
בינואר 1966, התפרסמה בעיתון "הארץ" כתבה של העיתונאי אורי קיסרי לזכרו של אבשלום פיינברג. הכתבה ריגשה מאוד את קצין המשטרה פקד שלמה בן-אלקנה והביאה אותו להחלטה לאסוף מידע נוסף על נסיבות הירצחו של אבשלום ולמצוא את קברו. אחרי מלחמת ששת הימים ביוני 1967, כשסיני נכבשה בידי צה"ל, החליט בן-אלקנה לקדם את חקירתו בנושא אבשלום. הוא ביקש ממפקד כוחות צה"ל ברצועת עזה וצפון סיני, תא"ל מוטה גור, לאפשר לו לנסות למצוא את עצמותיו של אבשלום פיינברג. מוטה גור אישר לו, וב-30 באוקטובר 1967 הצליח בן-אלקנה באמצעות בדואי זקן כבן 80 (שככל הנראה נכח בהריגתו או בקבורתו של פיינברג) למצוא את עצמותיו קבורות מתחת לעץ תמר. עץ זה צמח מפירות תמר שהיו בכיסו של פיינברג בעת שנהרג.
לאחר בדיקה פתולוגית נקבע שעצמות אלה אכן שייכות לאבשלום פיינברג וב-15 בנובמבר 1967 דיווח בן אלקנה על כך למוטה גור. בעקבות זאת נערכה לאבשלום פיינברג קבורה ממלכתית בהר הרצל בירושלים ב-29 בנובמבר. ליד קברו ניטע חוטר מעץ התמר שצמח מעל קברו הראשון.
הסרטון של יומן החדשות (מנובמבר שנת 1967) והתמונות באדיבות ארכיון המדינה
המידע על חקירתו של בן-אלקנה באדיבות נאוה אגמון (בן-אלקנה), בתו של שלמה בן-אלקנה